Snelle levering
Grote voorraad
Scherpe prijzen
Snelle levering
Grote voorraad
Scherpe prijzen

Oppervlaktebehandeling

Oppervlaktebehandeling

Oppervlaktebehandeling is een cruciaal onderdeel van het productieproces voor bevestigingsmaterialen, omdat het de prestaties, duurzaamheid en esthetiek van het eindproduct kan beïnvloeden. Van elektrolytisch verzinken tot poedercoaten en thermisch verzinken. Bij Hofa kunnen wij u helpen met het kiezen van de juiste oppervlaktebehandeling. Hieronder hebben we een aantal opties uitgelegd.

Oppervlakte behandelingen

Infoblad PDF
Download

P1000

P1000 is een oppervlaktebehandeling voor schroeven die wordt gebruikt om ze te beschermen tegen corrosie en slijtage. Deze behandeling bestaat uit een dunne laag zinkfosfaat die op het oppervlak van de schroeven wordt aangebracht door middel van een chemisch proces. De zinkfosfaatlaag biedt een uitstekende hechting voor verdere verf- of coatingsystemen en verhoogt de corrosieweerstand van de schroeven aanzienlijk. Dit is vooral belangrijk voor schroeven die worden blootgesteld aan vochtige of corrosieve omgevingen.

P1000 oppervlaktebehandeling biedt ook een verhoogde weerstand tegen slijtage, waardoor de levensduur van de schroeven wordt verlengd. De behandeling verbetert ook de uitstraling van de schroeven door ze een glad en uniform oppervlak te geven. Over het algemeen is P1000 een uitstekende keuze voor schroeven die worden gebruikt in toepassingen waar corrosie en slijtage een probleem kunnen vormen. Door de beschermende werking van de behandeling gaan de schroeven langer mee en blijven ze er beter uitzien.

Sealinox

Sealinox is een oppervlaktebehandeling die vaak wordt toegepast op schroeven en andere bevestigingsmiddelen. Het proces omvat het aanbrengen van een dunne laag van een speciale coating op het oppervlak van de schroef, waardoor deze beter bestand is tegen corrosie en slijtage. De Sealinox-coating bestaat uit een combinatie van verschillende materialen, waaronder chroom, nikkel en molybdeen. Deze materialen bieden uitstekende corrosiebestendigheid, zelfs in agressieve omgevingen zoals zout water of zure oplossingen. Bovendien helpt de coating om de wrijving tussen de schroef en het materiaal waarin deze wordt bevestigd te verminderen, waardoor de kans op slijtage en beschadiging wordt verminderd.

De voordelen van Sealinox-behandeling voor schroeven zijn talrijk. Naast de verbeterde corrosiebestendigheid en slijtvastheid, kan de coating ook de levensduur van de schroef verlengen en de prestaties verbeteren. Schroeven die zijn behandeld met Sealinox zijn daarom een uitstekende keuze voor toepassingen waarbij duurzaamheid en betrouwbaarheid essentieel zijn, zoals in de scheepsbouw, offshore-industrie en in de chemische industrie.

Zinktop

Zinktop is een oppervlaktebehandeling die vaak wordt gebruikt voor schroeven en andere metalen onderdelen om ze te beschermen tegen corrosie. Het proces van zinktoppen omvat het dompelen van de schroeven in een bad van gesmolten zink, waardoor een laagje zink op het oppervlak van de schroeven wordt afgezet. Deze laag zink beschermt de schroeven tegen corrosie doordat het zink fungeert als een barrière tussen het metaal van de schroef en de omgeving. Het zink zal in plaats van het metaal oxideren wanneer het wordt blootgesteld aan de elementen, waardoor de schroeven langer meegaan.

Zinktoppen is ook een economisch haalbare oplossing voor het beschermen van schroeven. Het is een relatief goedkope manier om corrosie te voorkomen en de levensduur van metalen onderdelen te verlengen. Bovendien is het proces van zinktoppen relatief snel en kan het worden toegepast op een breed scala aan schroeven en andere metalen onderdelen. Kortom, zinktoppen is een effectieve en economische manier om de levensduur van schroeven te verlengen en te beschermen tegen corrosie.

Silver ruspert

Silver Ruspert is een oppervlaktebehandeling die vaak wordt gebruikt voor schroeven en andere bevestigingsmiddelen. Het proces omvat het aanbrengen van een dunne laag zilver op het oppervlak van de schroef, gevolgd door een coating van organische polymeerlagen om het oppervlak te beschermen tegen corrosie en slijtage. De Silver Ruspert-behandeling is ontworpen om de levensduur van schroeven en andere bevestigingsmiddelen te verlengen en ze bestand te maken tegen de invloeden van vocht, chemicaliën en temperatuurschommelingen. De coating biedt ook uitstekende hechting en vermindert de kans op corrosie tussen verschillende metalen.

Deze oppervlaktebehandeling wordt vaak gebruikt in de bouw- en constructie-industrie, waar schroeven worden blootgesteld aan de elementen en andere uitdagende omstandigheden. Het gebruik van Silver Ruspert-behandelde schroeven kan bijdragen aan de algehele duurzaamheid en veiligheid van bouwprojecten en andere toepassingen. Kortom, de Silver Ruspert-behandeling biedt uitstekende bescherming tegen corrosie en slijtage en verlengt de levensduur van schroeven en andere bevestigingsmiddelen.

magnifiercrosschevron-down